LETS Leiden geeft je de mogelijkheid om zonder werkelijke euro's in de hand, een dienst te "kopen" van een ander lid. En om je diensten aan te bieden.
Een voorbeeld:


Lotte past op de kinderen van Mieke. Mieke verzorgt de post en planten tijdens de vakantie van Janneke. Janneke geeft Nico een lift met haar auto. Nico helpt Cato met het repareren van haar toerfiets. Cato leent aan Anne haar fonduepan. Anne maakt een website voor Willem. Willem verkoopt zijn bloembakken aan Lotte voor Sleutels die Lotte verdiend heeft met het passen op de kinderen van Mieke.
Binnen de vereniging worden soms ook goederen geleend of verhuurd (of verkocht) met sleutels. Daarnaast zijn er diverse leden die 'clubjes' oprichten, bijvoorbeeld om met elkaar te breien, of Mahjong te spelen. De gastheer / gastvrouw krijgt dan van elke deelnemer een vooraf afgesproken bedrag aan sleutels.

 Op het forum (klik hier) kun je een aantal advertenties lezen. Dit is maar een klein gedeelte. De meeste advertenties staan in Cyclos, maar daar kun je alleen als lid in kijken.

 

Zoals elke vereniging heeft LETS Leiden ook leden nodig die wat meer voor LETS doen dan alleen 'lid zijn'. 

Onder deze link kun je de lijst inzien met welk werk er al voor LETS wordt gedaan en door wie. Ook zie je daar op welke punten we nog hulp kunnen gebruiken. 

Wil je ook iets voor LETS Leiden doen, neem dan contact op met via voorzitter @ letsleiden.nl (zonder spaties)

Je bent op hetzelfde adres ook welkom met goed ideeën over zaken die nog niet in de genoemde lijst staan.

 

 

 

LETS is voor iedereen die mee wil doen, ongeacht leeftijd, inkomen of sekse. Voor Leidenaars en mensen uit de omliggende dorpen. Voor mensen die al weten wat ze kunnen en voor mensen die dat willen ontdekken. Voor mensen die zich niet neerleggen bij een gebrek aan euro's, want LETS Leiden maakt veel mogelijk met weinig geld. Maar ook voor mensen die uit ideële motieven willen streven naar een zo gelijk mogelijke waardering van werk, en willen streven naar een betere wereld waarin handel plaatsvindt tussen mensen die elkaar kennen.